Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hry

Praní prádla - pomocí igelitových tašek a víček nám Kristýna vytvořila střapečky. Každý si vezme 2 střapečky a děláme jako že mácháme prádlo, potom věšíme prádlo a nakonec, když je prádlo suché hodíme ho do skříně, gymnastického kruhu.

Rybičky - pexeso máme rozdělené na 2 stejné hromádky, jednu jsme umístili na žebřiny a jednu do švédské bedny, ze které jsme si udělali rybníček. Na pexesu v bedně máme kancelářské sponky a pomocí prutů z magnetu si každý vyloví "rybičku". Přeběhneme opičí dráhu a na žebřinách najdeme stejnou kartičku pexesa jako jsme vylovili. Obě kartičky doneseme zpět k rybníčku.

Doplňování barviček - z velkého kartonu jsme udělali kolo, které jsme rozdělili na 8 dílů. Každý díl má jinou bravičku. Na kulatých kartičkách jsou různé obrázky (např.srdíčko) a ty obrázky přiřazujeme ke správné barvě (červené).

Pouštění draků - máme dva mráčky nakreslené na kartonu. Jeden mráček fouká a jeden nefouká. Každý dostane do ruky kolečko se stuhou a když ukážeme mráček, který fouká, všichni běháme a stuhy za náma vlajou jako dráčci. Když mráček nefouká, všichni odpočíváme na žíněnce.

Na hasiče - máme 2 lavičky opřené o žebřiny a nahoře je umístěný zvoneček. Každý vyleze nahoru zazvoní na zvoneček a zase sklouzne se zpět. Tam předá štafetu, hasičkou helmu, a leze další.

Schazování ruliček - obarvili jsme ruličky od toaletního papíru, stavíme z nich pyramidu a pomocí míčku je schazujeme.